zondag 8 februari 2015

Push the Red Button

Vorige week zaterdag (31 januari 2015) zat ik om 20.00 uur precies voor de tv. Vanavond was de avond van RTL's nieuwe programma Push The Red Button (Eyeworks). De keuze om dit programma te zien was er niet. Het moest gewoon! Waarom? Simpel, er waren opnames in ons restaurant gemaakt. Of, nou ja...mijn vaders restaurant.

Deze opnames hadden in, als ik het goed zeg, 2013 al plaats gevonden. De dag na de opnames vertelde hij mij in geur en kleur wat er gebeurd was, waar de camera's verstopt waren en hoe de boven verdieping van het restaurant was omgetoverd tot  apparatuurkamer. Meerdere malen werd mij opgedragen het internet af te speuren om te zien wanneer Push The Red Button nou eindelijk op tv kwam. (En dan was het natuurlijk nog maar de vraag of het filmmateriaal gebruikt werd)


De 31ste was dan eindelijk de eerste aflevering.
In deze aflevering was te zien hoe een koppel aan een tafeltje voor de open keuken zat. Bij verschillende andere koppels werd een rode knop op tafel gezet. Aan de knop zat een pijl vast. Op die pijl stond "Push voor Romantiek". De twee koppels voor hun drukten en er was te zien hoe zij een roos en ieder een glas prosecco(?) kregen. Het koppel dat voor de open keuken zat was ondertussen al druk aan het discussiƫren. Zouden ze wel of niet drukken als de knop bij hun op tafel werd gezet?

De knop werd bij hun op tafel gezet. Na enige twijfel drukte ze toch. Voor hun geen roos en prosecco. Er kwam een meisje met een viool. Het duurde niet lang voordat de valse noten van het muziekinstrument te horen waren. (Wat we niet te zien kregen was dat het meisje eigenlijk heel goed viool kon spelen. Bedankt voor de info pap ;-))


7 februari was daar de tweede aflevering. Ik zat weer trouw voor de buis. Het was de avond van "Push voor Snelle Service". Een stel liep het restaurant binnen. Op het tafeltje bij de (tijdelijk nieuwe) ingang stond een briefje met het verzoek om bij de ingang te blijven wachten totdat er iemand van de bediening bij hun zou komen. Maar die kwam natuurlijk niet. Naast de brief stond een rode knop. "Push voor Snelle Service" stond op de pijl die naar de knop wees. Er werd op de knop gedrukt waarna een ober verscheen. Het tweetal werd naar een tafeltje begeleidt, waar ze al als snel (zonder te bestellen) een voorgerecht kregen. Na een hap of twee werden de borden meegenomen en werd het hoofdgerecht geserveerd. Ook deze werd na een paar happen weer meegenomen om plaats te maken voor het dessert, maar werd weer gauw meegenomen. Snel volgde de rekening. Jassen werden aangetrokken en nog voordat het koppel naar buiten liep kregen zij twee plastic tassen (met het eten) in hun handen gedauwd.


Onderstaande foto's zijn screenshots uit de tweede aflevering.
Beide afleveringen kunnen nog worden bekeken op RTL XL.






 



"I'm Sabrina and I'm just trying to  be me in this big world"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten