donderdag 2 oktober 2014

Zomervakantie/Schrijversacademie

Het is even geleden dat ik wat van me heb laten horen. Excuses daar voor!
In de zomervakantie heb ik niet stil gezeten. Ik heb o.a. de Creatief Schrijven cursus afgerond en afgezien daarvan natuurlijk een hoop geschreven.

Nu de vakantie voorbij is zijn er weer genoeg nieuwe (schrijf)projectjes. Sommige van jullie zullen het al weten, anderen nog niet. In de zomervakantie heb ik besloten om mij in te schrijven aan de Schrijversacademie. Deze opleiding zal anderhalf jaar duren. Als specialisatie heb ik gekozen voor Kinderboeken. Twee dagen in de maand zullen we bij elkaar komen om verschillende opdrachten te bespreken, verder verloopt het grootste deel van de studie online.





Afgelopen zaterdag heb ik mijn eerst lesdag/bijeenkomst gehad. We zijn met een groep van 11 man en krijgen les van een professioneel schrijver. Dat is wel wat anders dan de 6, 5 of 4 man waarmee ik al eerder cursussen heb gevolgd. Voor de verandering ben ik een keer niet de jongste! Ik kan jullie vertellen dat dat stiekem toch wel een hele verademing is.

Ik zal eerlijk tegen jullie zijn. De groep waarmee ik de eerste bijeenkomst heb gevolgd is best intimiderend. Zo is er iemand die voor een uitgever werkt, een ander die Engelse boeken naar het Nederland vertaald en zit er iemand tussen die al verschillende Fantasy stukken (in het buitenland!!!) heeft gepubliceerd. Daar zit je dan tussen met je Creatief Schrijven cursusjes, Schrijfproeverij en Schrijfmarathon... Afgezien daarvan weet iedereen al meteen prachtige dingen uit zijn of haar mouw te schudden. Dat kan ik echt niet. Ik merk dat ik toch wel één of twee herschrijfsessie's nodig heb om tot iets mooi's te komen. MAAR, ik laat mij hierdoor niet uit het veld slaan. Schrijven is iets wat ik al heel lang wil doen, dus ik ga er voor de volle honderd procent voor!

Ik zal voor opleiding verschillende kleine opdrachten moeten maken, dus er is weer genoeg materiaal om online te zetten. Ook zal ik voor de opleiding een hoop literatuur moeten lezen. Met name kinderboeken! Hadden jullie ooit verwacht dat Winnie de Poeh en Pippi Langkous tot het verplichte literatuur zouden horen? Nou, ik niet ;-)

Voor de volgende bijeenkomst moet ik alleen al 16 boeken lezen!
In sommige gevallen gaat het om enkele pagina's, maar toch. 16! Nou hoor ik jullie denken, wanneer is dan de volgende bijeenkomst? De volgende bijeenkomst zal plaatsvinden op 8 November. Dus ik heb iets meer dan een maand de tijd om mij door alle boeken te wurmen.

Wens mij succes!
Tot snel ;-)


"I'm Sabrina and I'm just trying to be me in this big world"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten