woensdag 28 mei 2014

Angsten & Realiteit

Ook onderstaand verhaal heb ik voor de opdracht van de Schrijfproeverij geschreven.
Hiervoor moesten we een kort verhaal over een angst schrijven. We moesten ons personage een angst geven en mochten die eventueel aandikken. Het verhaal moest in de zij- of hij-vorm geschreven worden. Ik heb zelf voor de jij-vorm gekozen, omdat ik de lezer het gevoel van mijn personage wil laten voelen...

We moesten een lijst met eigenschappen van ons personage maken. Daarna moesten we een aantal dingen opschrijven waarmee we ons personage konden helpen, maar we mochten hem ook verder in de problemen helpen. En ik heb natuurlijk voor dat laatste gekozen. Hieronder de eigenschappen die van toepassing zijn bij mijn personage in deze scene.


  • Bang
  • Onzeker
  • Realistisch
  • Beheerst
  • Fantasierijk

Daarna ben ik gaan kijken naar dingen waarmee ik mijn personage nog verder in de problemen kan helpen. Hier zijn de volgende punten uitgekomen:

  • Vliegangst
  • Hoogtevrees
  • Bang voor terrorisme
  • Kijkt graag naar "Aircraft Investigation" (Een programma waarin vliegtuigcrashes/kapingen worden onderzocht en besproken)
  • Heeft het boek "Flight MH370: The Mistery" gelezen.

Hieronder vinden jullie het resultaat.
Ben benieuwd naar jullie reactie.

Klik op het vliegtuig om te vliegen naar mijn andere verhaal over angst:
 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Daar sta je dan. Oog in oog met het vierpotige monster. Je krijgt het benauwd. Je buik maakt loopings. Een soort vlinders, maar dan niet prettig.

Met klamme handen loop je de steile trap op. Je wordt bij binnenkomst vriendelijk gegroet door het personeel. De mensen die moeten helpen mocht er straks wat mis gaan. Maar jij weet wel beter. Echt niet dat zij jou gaan helpen in een levensgevaarlijke situatie. Die kiezen echt wel voor hun eigen leven.

“Zullen we hier gaan zitten?” klinkt jouw beste vriendin. Je knikt zonder op te kijken. Jullie ruimen de tassen op en nemen plaats. Zij bij het raam, jij langs het gangpad. Je kijkt uit het raam, dat durf je nu nog wel. Je ogen worden groot als je de vleugel ziet. Je beseft je dat je zojuist bent gaan zitten op de plek met de minste overlevingskans…

Je doet de veiligheidsgordel om en trekt hem zo strak mogelijk aan. Een kans van 1 op 8 miljoen dat jij deze vlucht niet overleeft.

Je voelt dat het grote gevaarte in beweging komt. Bij de veiligheidsinstructies let je goed op, je ergert je aan de reizigers die dat niet doen. Willen die dan niet weten wat ze moeten doen, hoe ze hun leven kunnen redden, mocht er straks wat mis gaan? Je lokaliseert de dichtstbijzijnde nooduitgang en neemt de veiligheidskaart aandachtig door.

Je voelt dat het toestel versnelt. Je gaat rechtop zitten en haalt die adem, terwijl je de leuningen van de stoel vast grijpt. Langzaam laat hij de grond los en klimt omhoog. Je hoort de wielen inklappen en weet dat jullie je op ‘veilige’ hoogte bevinden.

Tijdens de vlucht voel je elke beweging die gemaakt wordt in je buik. Je kijkt om je heen, de andere passagiers doen rustig hun ding. Ze lijken ontspannen. Zie je nou wel, er is niks aan de hand. Niks om bang voor te zijn. Meer dan 3 miljoen mensen reizen per dag door de lucht. Het is de veiligste manier van reizen. Dan spot je een man met zijn laptop. O, als die tijdens de landing maar uit gaat. Vliegen is misschien de veiligste manier van reizen, maar als het verkeerd gaat kunnen de gevolgen rampzalig zijn…

Tijdens de vlucht neem je meerdere keren de veiligheidskaart door. Gewoon, voor de zekerheid…

Het duurt uren voordat je voelt dat jullie dalen. Je zit weer stijf in de stoel, je handen vastgeklampt aan de leuningen. De vlinders in je buik maken overuren. De druk in je oren wordt erger en je begint als een malle op kauwgom te kauwen. Je hoort de wielen uitklappen en knijpt je ogen dicht. Je voelt het vliegtuig landen, maar kan nog niet ontspannen. Je weet wel beter, er bestaat nog een kans dat de motoren in brand vliegen. Je hoort verschillende gordels los gemaakt worden. Die van jou laat je nog vast zitten. Pas als je voelt dat jullie stil staan maak je de gordel los. Je haalt opgelucht adem, alles is goed gegaan. Je kijkt op naar het gangpad, verschillende reizigers pakken al hun spullen. Nu komt de strijdt om het vliegtuig uit te komen…




"I'm Sabrina and I'm just trying to be me in this big world"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten