donderdag 29 mei 2014

Schatten van de Woestijn

De blog is gemaakt!
"Schatten van de Woestijn" begint steeds dichterbij te komen.

Eerder maakte ik al bekend dat Cleo het personage is waar ik mijn verhaal om zal schrijven. In het verhaal zal Egypte centraal staan. Het verhaal zal zowel in Egypte als in Amerika afspelen.

Cleo, een Amerikaans meisje van 16 jaar. Geboren in Egypte. Samen met haar ouders en broertje woont ze in een stadje net buiten Caïro. Omdat har ouders veel door het land reizen en de kinderen altijd meenemen, krijgen ze thuis les. Ze hebben eigenlijk nog nooit voet gezet in een schoolgebouw.

Haar ouders zijn op jonge leeftijd naar Egypte geëmigreerd. Beide ouders delen een grote liefde voor de geschiedenis van dit land. De periode van farao's, piramides en sfinxen boeit hun heel erg. Het zal jullie dat misschien ook niet verrassen dat de ouders van Cleo archeologen zijn.

Cleo heeft de liefde voor het land van haar ouders overgenomen. De verhalen, de mensen en bouwwerken, het boeit haar allemaal heel erg. Als klein meisje ging ze altijd al met haar ouders mee op onderzoek. Ze heeft haar ouders altijd veel geholpen. Hun ouders hebben Cleo en haar broertje altijd overal bij betrokken, maar de laatste tijd is er veel afstand.

Twee weken voordat de scholen in Amerika beginnen worden de twee door hun ouders op een vliegtuig naar Cleveland gezet. Hun ouders hebben besloten dat ze bij hun grootouders gaan wonen. Zo kan Cleo haar diploma halen op een echte school en daarna gaan studeren. Cleo vindt het allemaal maar vreemd, begrijpt er niks van. Waarom zouden haar ouders haar en haar broertje wegsturen nu ze op het punt staan van een grote ontdekking? Een ontdekking die nog wel eens de geschiedenisboeken in zal kunnen gaan. Dan gebeurd er iets wat Cleo's leven op haar kop zal zetten.

Het duurt niet lang meer voordat het eerste hoofdstuk zal verschijnen.
Ik hoop dat ik je hiermee nog nieuwsgieriger heb kunnen maken.




"I'm Sabrina and I'm just trying to be me in this big world"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten